Proizvodi

Vision sistemi

 

VISION SISTEMI

Vision sistemi i vision softveri, kao alati za pouzdanu vizuelnu inspekciju proizvoda, su u poslednjoj deceniji ostvarili neverovatan napredak, tako da su postali dostupni cenom, prilagodljivošću najrazličitijim aplikacijama vizuelne inspekcije proizvoda i jednostavnošću integrisanja.

 

 

U oblasti inspekcije proizvoda Cognex je apsolutni svetski lider u ponudi Vision sistema i kamera za vizuelnu inspekciju proizvoda, zahvaljujući tzv. box rešenju kamera koje su spremne za integraciju čim ih izvadite iz pakovanja.

 

Vision sistemi

 

Cognex-ova InSight serija kamera za vizuelnu inspekciju proizvoda predstavlja veoma kompaktne i potpuno integrisane smart kamere, koje se isporučuju sa besplatnim softverom, koji već sadrži sve moguće softverske alate za vizuelnu inspekciju proizvoda, autofokus (mehaničko podešavanje sočiva kojim se softverski upravlja, bez potrebe da operater interveniše, tako da jedna kamera za vizuelnu inspekciju proizvoda i jedno sočivo pokrivaju sve različite formate i dimenzije proizvoda koji se inspektuje), alate za merenje (dimenzije, uglovi, prečnici, ekscentriciter), alate za čitanje i vizuelnu verifikaciju alfanumeričkih karaktera, alate za čitanje karaktera i kodova, verifikaciju i ocenjivanje kvaliteta bar-kodova (1D i 2D kodovi), logičke funkcije. Podržani su svi moderni industrijski protokoli (PROFINET, ModbusTCP, EtherNet/IP, POWERLINK, CCLink, Melsec protocol), point-to-click comunikacija sa PLC-ovima svih najvećih proizvođača (Siemens, Rockwell, Mitshubishi...) tako da se sistem za vizuelnu inspekciju proizvoda veoma lako integriše u postojeći kontrolni sistem. Cognex kamere za vizuelnu inspekciju proizvoda već imaju predefinisane protokole za najveće proizvođače robota (ABB, Denso, Kawasaki, Kuka, Motoman, Staubli).

Kamere za vizulenu inspekciju proizvoda su „stand-alone“ i ne zahtevaju prisustvo PC računara. Kućište Cognex kamera je veoma robustno u IP67 ili IP68 zaštiti.


Pored opreme za vizulenu inspekciju proizvoda Tipteh nudi i kompletna rešenja i integraciju inspekcijskih vision sistema, a brojne reference, kako u zemlji, tako i inostranstvu nas preporučuju za rešavanje najzahtevnijih aplikacija vizuelne inspekcije proizvoda u različitim industrijskim granama:

 

- automobilskoj industriji

- prehrambenoj industriji

(konditorski proizvodi, prerada i proizvodnja ulja, alkoholna i bezalkoholna pića...)

- proizvodnji i preradi plastičnih masa

- farmaciji...

 

 

 

 

Vision sistemi primer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vision sistemi aplikacija

Vision sistemi upotreba

 

  ISO 9001
Sertifikovani sistem menadžmenta
 • Excom remote I/O za ex
 • Wireless u skladištima
 • Kontrola nakrivljenosti čepa
 • REŠENJA

 • TrackAndTrace u farmaciji
 • Automatska optička inspekcija
 • Programabilni safety kontroler
 •  

 • Kontrola celovitosti paketa
 • Prisustvo dizne u boci
 • Inspekcija štampe
 • Tipteh d.o.o. Beograd
  Ulica Moše Pijade 17A, Vrčin
  Tel/Fax: 011 8053 628, 011 8053 045