Proizvodi

Viljuskasti kombinovani senzor

 

KOMBINOVANI VILJUŠKASTI SENZOR ZA
DETEKCIJU ETIKETA - GSX14E

GSX14E viljuškasti senzor je prvi senzor na svetu tog tipa koji kombinuje dve metode u cilju pouzdane detekcije etiketa – ultrazvučnu i optičku. Time dobijamo prednosti obe pomenute metode u samo jednom viljuškastom senzoru koji pouzdano, brzo i precizno detektuje širok spektar etiketa, bez obzira na površinu i na karakteristike materijala od kojeg su sačinjene etikete. Ovaj viljuškasti senzor je pogodan za primenu na pozicijama gde je potrebno detektovati različite tipove etiketa, što je u prošlosti zahtevalo upotrebu nekoliko različitih senzora.

 

Viljuskasti kombinovani senzor

Zahtev:

Za precizno postavljanje nalepnica na proizvode, od presudnog značaja je pouzdana detekcija nalepnica (ili detekcija razmaka između dve nalepnice) na traci sa nalepnicama. Optički viljuškasti senzori moraju pouzdano detektovati nalepnice različitih oblika (npr. okrugle, ovalne, itd.) kako bi sprečili zastoj mašine.

Predlog rešenja:

Optički viljuškasti senzori GS61 I GS63B pouzdano detektuju sve tipove netransparentnih nalepnica – čak i one koje su nepravilnog oblika i konture. To bi značilo da u ovom slučaju mašine mogu biti opremljene samo jednim viljuškastim senzorom.

 

 

Viljuskasti kombinovani senzor

Zahtev:

Kao i kod netransparentnih nalepnica, i kod transparentnih je od presudnog značaja pouzdana detekcija  nalepnica (ili razmaka između dve nalepnice). Viljuškasti senzor koji koristi ultrazvučnu metodu za detekciju etiketa može lako i pouzdano detektovati transparentne i polu-transparentne samolepljive nalepnice specifičpnih oblika (okrugle, ovalne, itd.)

Predlog rešenja:

Ultrazvučni viljuškasti senzori GSU12, GSU14E i IGSU14E mogu pouzdano detektovati sve tipove nalepnica – netransparentne, transparentne i polu-transparentne. Ovo bi značilo da mašina za etiketiranje može biti opremljena samo sa jednim viljuškastim senzorom, bez obzira na primenu.

 

 

 

 

 

Viljuskasti kombinovani senzor

 

Viljuskasti senzori

GSU14E sa IO-Link interfejsom

Često je potrebno da jedna mašina za etiketiranje detektuje nekoliko formata etiketa izrađenih od različitih materijala. Da biste izbegli dodatni utrošak vremena na podešavanje ili ponovno učenje viljuškastog senzora na svaki novi format etikete, IO-Link interfejs se može iskoristiti za jednostavnu izmenu formata na drugi tip etiketa jednostavnim učitavanjem vrednosti koje je senzor već “naučio” prilikom prvobitnog puštanja u rad viljuškastog senzora.

 

 

 

 

Viljuskasti kombinovani senzor

 

GGSU14E sa “easyTeach” funkcijom i ALC funkcijom

Jednostavna konfiguracija uz pomoć dva tastera i automatska “easyTeach” (jednostavno učenje) funkcija.  ALC (automatski nivo upravljanja) omogućava automatsko prilagođavanje osetljivosti u toku samog rada.

 

 

 

Viljuskasti kombinovani senzor

 

IGSU14E za detekciju spojeva

IGSU14E je pogodan za pouzdanu detekciju spojeva na papiru, filmu, ili plastičnim trakama. Ima integrisanu detekciju pokidanog/iskidanog papira. Vrlo je jednostavan proces podešavanja ovog senzora na papiru sa ili bez pomeranja spojeva. Ima mogućnost prikaza grešaka putem alarmnog izlaza ili IO-Link interfejsa.

 

 

 

Viljuskasti kombinovani senzor

 

Viljuskasti senzori

 

 

 

 

 

 

  ISO 9001
Sertifikovani sistem menadžmenta
 • Excom remote I/O za ex
 • Wireless u skladištima
 • Kontrola nakrivljenosti čepa
 • REŠENJA

 • TrackAndTrace u farmaciji
 • Automatska optička inspekcija
 • Programabilni safety kontroler
 •  

 • Kontrola celovitosti paketa
 • Prisustvo dizne u boci
 • Inspekcija štampe
 • Tipteh d.o.o. Beograd
  Ulica Moše Pijade 17A, Vrčin
  Tel/Fax: 011 8053 628, 011 8053 045